مینی چیلرها چگونه کار می کنند؟

به گزارش وبلاگ یاسین، معمولا وقتی هر جا از چیلر نام برده می شود ناخداگاه سیستم های حجیم و جاگیری به ذهنمان می آیند که مختص ساختمان های بزرگی مانند مراکز خرید، هتل ها، کارخانجات و … هستند. اما امروزه با توجه به کارایی بالا و البته مزیت های بیشمار چیلرها، این سیستم ها را در ابعاد کوچک و تحت نام مینی چیلر به بازار عرضه می کنند. از اصلی ترین مصارف می توان به ساختمان های مسکونی و مصارف صنعتی کوچک اشاره نمود.

مینی چیلرها چگونه کار می کنند؟

از آنجا که این انواع غالبا برای مصارف مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین برای کاهش فضای مورد نیاز در پشت بام آنها را از نوع چیلر هوا خنک می سازند تا نیازی به برج خنک کننده و باقی تجهیزاتی که یک چیلر آب خنک نیاز دارد نباشد. در ضمنً تعمیر و سرویس چیلرهای هوا خنک هم کم هزینه تر و ساده تر است.

قسمت های مختلف مینی چیلر

مینی چیلرها هم درست مانند چیلرهای نوع هوا خنک از چهار جز اصلی اواپراتور، کندانسور، شیر انبساط و کمپرسور تشکیل شده است. شاید بتوان گفت اصلی ترین قسمت، کمپرسور آن است که معمولا با توجه به ظرفیت مینی چیلر هوا خنک که معمولا کمتر از 10 تن تبرید است، از کمپرسور اسکرال در آنها استفاده می شود. کندانسور را هم همانطور که اشاره کردیم از نوع هوا خنک انتخاب می کنند تا یک سیستم منسجم تر و کوچک تر در اختیار مصرف کنندگان قرار بگیرد.

نحوه عملکرد مینی چیلرها

نحوه عملکرد هم مانند تمام چیلرهای تراکمی، بر اساس سیکل تبرید تراکمی بخار است. طبق سیکل تبرید گاز مبرد به وسیله کمپرسور متراکم شده و دمایش افزایش می یابد و در ادامه وارد کندانسور هوایی می شود تا گرمای خود را از دست داده و به مایع تبدیل شود. در نهایت مایع مبرد وارد شیر انبساط شده و دچار افت فشار شدیدی می شود و در نتیجه دمای آن بیشتر کاهش می یابد و آماده ورود به اواپراتور می شود و در آنجا جریان آب ورودی را خنک کرده و پس از تبخیر به سمت کمپرسور می رود و دوباره همین جهت را طی می کند.

با توجه به نوع کندانسور مینی چیلرها، این چیلرهای تراکمی را در فضای باز جاگذاری می کنند که یکی از برترین جاها برای اینکه کمترین متراژ لوله کشی انجام شود بالکن واحدهای مسکونی است. از مهم ترین مزایای این کار کاهش قیمت چیلر تراکمی و همچنین افزایش راندمان دستگاه است، اما متاسفانه امروزه با توجه به کوچک بودن فضای بالکن ها نمی توان مینی چیلرها را در بالکن جاگذاری نمود، بنابراین برترین جایگزین پشت بام ساختمان ها خواهد بود.

اما سوال مهم این است که:

چرا باید برای تهویه مطبوع آپارتمان یا هر فضای دیگری، مینی چیلر را انتخاب کنیم؟

مینی چیلر هم مانند چیلر از مزایای فوق العاده ای بهره مند است و در بیشتر شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشورمان برترین انتخاب محسوب می شود. اما مهم ترین مسئله ای که این سیستم را برای ما به برترین چیلر تبدیل می کند، قابلیت کنترل مجزای هر واحد است. جدای از تفاوت هزینه چیلر تراکمی با چند مینی چیلر که با ظرفیت آن برابری کند، به هر حال چیلر تراکمی یک سیستم مرکزی است و در صورت خرابی تمامی واحدها از تهویه مطبوع محروم خواهند شد. به همین دلیل امروزه در بسیاری از پروژه ها از مینی چیلرهای مدولار استفاده می کنند.

در مصارف صنعتی هم گاهی اوقات که نیاز خط تولید به برودت بسیار محدود است، این سیستم برودتی به نام یکی از برترین های چیلر مورد استفاده قرار می گیرند. البته در مصارف صنعتی باید نیاز و اطلاعات دقیق کارفرمایان مورد توجه قرار گیرد تا تولیدکنندگان سیستم های تهویه مطبوع بتوانند برترین چیلر های تراکمی را با بالاترین بازده در اختیار آنها بگذارند.

شما عزیزان می توانید برای انتخاب برترین چیلر تراکمی از معروف ترین و با کیفیت ترین برند جهانی، به سایت شرکت جهان تهویه ریما، به نشانی Jtrac.ir مراجعه کنید. این شرکت از سال 1385 خورشیدی با وارد کردن تجهیزات تهویه مطبوع برند دایکین ژاپن و رعایت بالاترین استانداردهای خدمات مشتریان منطبق با این کمپانی، همواره در پی جلب رضایت سازندگان ساختمان های لوکس و صنعتگران بوده است. برای دریافت مشاوره و اطلاع از قیمت چیلر تراکمی و سایر سیستم های مدرن تهویه مطبوع کافیست با شماره 72315-021 تماس بگیرید.

منبع: اتاق

به "مینی چیلرها چگونه کار می کنند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مینی چیلرها چگونه کار می کنند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید