بررسی فنی مرسدس بنز اسپرینتر مدل 2020

به گزارش وبلاگ یاسین، یکی از این مدل ها، مرسدس بنز اسپرینتر است که در انواع بسیار متنوعی از باری و مسافری گرفته تا شاسی وانت به بازار عرضه می شود.

بررسی فنی مرسدس بنز اسپرینتر مدل 2020

به گزارش خبرنگار ، در دنیای خودرو، مدل های جذابی مثل سوپراسپرت ها، سدان های لوکس یا شاسی بلند های اسپرت در مرکز توجهات هستند و کمتر کسی به ون های بزرگ توجه می کند، اما این جعبه های بزرگ جثه مهره های بسیار مهمی در دنیای خودرو هستند و کاربرد های بسیار زیادی دارند.

یکی از این مدل ها، مرسدس بنز اسپرینتر است که در انواع بسیار متنوعی از باری و مسافری گرفته تا شاسی وانت به بازار عرضه می شود. حال در این مطلب به سراغ نسخهٔ مسافری دوازده نفرهٔ این ون آلمانی با فاصلهٔ محوری 3,657 میلی متر رفته ایم تا نقاط قوت و ضعف آن را بررسی کنیم.

برای سال 2019 نسل کاملاً جدید اسپرینتر با طراحی جدید و شیک به بازار آمد. در این نسل برای اولین بار یک پیشرانهٔ چهار سیلندر بنزینی جدید و سیستم های ایمنی فراوان برای اسپرینتر ارائه شده است. ما با این ون بزرگ در شمال کالیفرنیا در طول بزرگراه های طولانی، جاده های پیچ درپیچ، راستا های مرتفع و خیابان های شهری رانندگی کردیم و به عنوان نتیجه گیری باید گفت اسپرینتر جدید ماشین بسیار چشمگیری است که پشت فرمان بسیار کوچک تر از آنچه به نظر می رسد احساس می شود و راحت تر از آن چیزی است که از ریشه های کاری آن انتظار می رود.

پیشرانهٔ چهار سیلندر شجاع

هنگامی که مرسدس بنز گفت برای اولین بار نسل جدید اسپرینتر را با یک پیشرانهٔ چهار سیلندر بنزینی توربوشارژ عرضه می کند، تعجب کردیم که چطور ممکن است چنین موتور کوچکی بتواند نه تن ها وزن ونی به این بزرگی را بلکه همهٔ چیز هایی که برای حمل آن طراحی شده یعنی از نزدیک به 1600 کیلوگرم بار گرفته تا 15 نفر را جابجا کند؛ اما این موتور 2 لیتری که 190 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور دارد، نشان داد که به خوبی از پس از وظیفهٔ سنگین برمی آید. حتی با وجود نُه سرنشین در کابین، این موتور چهار سیلندر مسئله ای در شتاب گیری در بزرگراه ها یا حرکت در ترافیک های کُند نداشت. همکار این موتور یعنی گیربکس نُه سرعتهٔ اتوماتیک نیز شایستهٔ تحسین است، زیرا زمان تعویض دنده ها و انتخاب دنده های آن همواره قابل توجه بود. مرسدس بنز همچنین به خوبی صدای پیشرانه را سرکوب کرده و حتی زمانی که موتور سخت در حال کار است نیز به سختی می توان صدای آن را در داخل شنید.

سواری عالی برای چنین ون بزرگی

مرسدس بنز احتمالاً اسپرینتر را بیشتر برای استفاده های تجاری طراحی کرده تا حمل مسافر و بنابراین تعجبی ندارد اگر راحتی و کیفیت سواری در توسعهٔ این ون در اولویت نباشد؛ اما درواقع هرگز این گونه نیست و حتی این نسخهٔ فاصله محوری کوتاه (فاصلهٔ محوری نسخهٔ کشیده 4,318 میلی متر است) به نرمی از روی دست انداز ها و معایب جاده عبور می کند و استحکام کیفیت ساخت آن نیز موجب شده از لرزش های ساختاری که در سایر ون های قدیمی تجربه کرده ایم کاسته شود.

سیستم های ایمنی بسیار مفید

هنگام رانندگی با این اسپرینتر جدید، مهارت رانندگانی که قبل از اختراع سیستم های کمکی نقاط کور با ون هایی مثل این رانندگی کرده اند را تحسین کردیم. از بین سیستم های ایمنی متعدد این ون آلمانی، دستیار نقاط کور را کاربردی تر و مفیدتر دانستیم، زیرا آینه های جانبی و آینهٔ دید عقب اسپرینتر برای ونی با این اندازه خیلی کوچک هستند. البته این ماشین از سیستم های ایمنی بسیار بیشتری برخوردار است که مشابه آن ها را در خودرو های لوکس حال حاضر بازار می بینیم. ازجملهٔ این سیستم ها می توان به ترمز اضطراری اتوماتیک، دستیار حفظ حرکت میان خطوط، کروز کنترل تطبیقی، دوربین دید 360 درجه و تشخیص علائم راهنمایی و رانندگی اشاره کرد که از وجود همهٔ آن ها شاد شدیم. البته به یاد داشته باشید که هیچ کدام از این سیستم ها به صورت استاندارد ارائه نمی شوند.

صندلی های آخر ناراحت

اسپرینتر مورد آزمایش ما مجهز به چهار ردیف صندلی بود که ردیف آخر که دارای چهار صندلی است، درست روی محور عقب ون واقع شده است. هنگام آزمایش ون، یکی از مسافران در ردیف آخر نشست و معتقد بود این تصمیم خوبی است، اما هنگام عبور از روی یک دست انداز در بزرگراه، به هوا پرتاب و از انتخاب خود بشدت پشیمان شد! به همین دلیل همهٔ ما متفق القول شدیم که صندلی های آخر اسپرینتر بسیار ناراحت هستند و بهتر است از نشستن در آنجا اجتناب شود.

صدای جیرجیری که علت آن پیدا نمی شود

در طول رانندگی با اسپرینتر، صدای جیرجیر آزاردهنده ای از کابین آن به گوش می رسید که هرگز نتوانستیم علت آن را پیدا و برطرف کنیم. البته باید توجه داشت که این یک خودروی تجاری است و قطعات زیادی در آن وجود دارد که می توانند منشأ صدا های ناخوشایند باشند. بااین حال همه چیز در یک جادهٔ صاف ساکت است، اما هنگام عبور از راستا های خشن، اسپرینتر یادآوری می کند که برخلاف بیشتر مدل هایی که نشان مرسدس را بر پیشانی دارند، یک خودروی لوکس نیست.

نشان مرسدس، قیمت مرسدس

قیمت پایهٔ ون مسافری اسپرینتر با فاصلهٔ محوری 3,657 میلی متر از 44,190 دلار آغاز می شود درحالی که قیمت نمونهٔ مورد آزمایش ما 60,972 دلار بود. برای کسانی که بیش از شش فرزند دارند، ونی مثل این، خواه از مرسدس، خواه از فورد یا رم، ممکن است تنها گزینه باشد، اما کسانی که می توانند فرزندان خود را در یک مینی ون سنتی جای دهند، هزینهٔ بسیار کمتری را برای خودرویی راحت تر و لوکس تر صرف می کنند؛ بنابراین تنها دلیل انتخاب ونی مثل یک اسپرینتر دوازده نفره برای کسانی که کمتر از شش فرزند دارند، این می تواند باشد که تا حد امکان فرزندان خود را از یکدیگر دور نگه دارند!

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "بررسی فنی مرسدس بنز اسپرینتر مدل 2020" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بررسی فنی مرسدس بنز اسپرینتر مدل 2020"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید