مراتب ثبت ملی هشت اثر میراث فرهنگی ناملموس قزوین ابلاغ شد
به گزارش وبلاگ یاسین، علی اصغر مونسان در نامه ای به راهنمایی الله جمالی پور استاندار قزوین نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب سال 1382 و مواد 11 و 12 از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال 1384 و مواد دو و سه آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب 1387/11/6 هیئت وزیران و با رعایت مقررات آیین نامه اجرایی مذکور، میراث فرهنگی ناملموس با نام مهارت پخت غذای سنتی قبولی روستای اندج الموت شرقی به شماره 2369 در تاریخ 1399/12/24، مهارت تهیه دیماج به شماره 2281، مهارت پخت آش ارسوله به شماره 2282 و مهارت آهار مهره کردن کاغذ و پارچه به شماره 2283، در تاریخ 14 بهمن 1399 در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.
مونسان بعلاوه در نامه های دیگری به استاندار قزوین با ابلاغ مهارت ساخت بالکش (مچ پیچ) روستای الولک به شماره 2284، مهارت پخت مربای پوست پسته به شماره 2285، مهارت پخت جگر قلیه به شماره 2286، مهارت ساخت عروس (عروسک) سنتی الولک به شماره 2287 در تاریخ 1399/11/14 در لیست ملی میراث فرهنگی ناملموس بر هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث گردد، تاکید نمود.
طبق آیین نامه و دستورالعمل های مصوب، شورای ملی ثبت آثار، آنالیز و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (منظره ها بدیع جغرافیایی، محوطه های طبیعی- تاریخی، پدیده ها و نمونه های ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاه ها) و آثار ناملموس (رویدادها، مرنام و آیین های معنوی و فرهنگی، آواها و مهارت ها و شیوه های پخت غذاهای سنتی و...) در لیست ملی را در بر می گیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رییس شورا، معاون میراث فرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی وطبیعی به نام دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دوره ای و بر اساس پرونده های موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحب نظران و نمایندگان دستگاه ها و سازمان های مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل می گردد.
منبع: گردشبان