خبرنگاران جوسازی سودجویان خطرناک تر از ویروس کرونا

به گزارش وبلاگ یاسین، نوشهر - خبرنگاران - در حالی که ویروس کرونا بسیاری از خانواده های ایرانی و بویژه مازندرانی ها را نگران نموده است، جوسازی های بعضی سودجویان در فضای مجازی و حقیقی بر این نگرانی افزوده که نیازمند تدابیر از سوی مسئولان است.

خبرنگاران جوسازی سودجویان خطرناک تر از ویروس کرونا

در روزهای اخیر و به دنبال ورود ویروس کرونا به استان مازندران ، شاهد هجوم مردم به داروخانه ها و مراکز توزیع لوازم بهداشتی جهت خرید ماسک و ژل ضدعفونی کننده هستیم و در این میان بعضی سودجویان با سوء استفاده از فضای به وجود آمده با انتشار بعضی شایعات سعی دارند تا سود سرشاری از بابت فروش اقلام بهداشتی نصیب خود کنند و به عبارتی جیب مردم را خالی کنند.

این افراد در سکوت اولیه مسئولان مربوطه توانستند تا حدودی به اهداف شوم خود دست یابند و شلوغی نامتعارف داروخانه ها در سطح استان توسط مردم جهت خرید بسته های بهداشتی دلیلی بر این مدعا است و با وجود انکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران از آمادگی لازم این استان برای مقابله با این ویروس خبر داده اما با افزایش شایعات نگرانی ها در این زمینه را افزایش داده است.

دکتر سید عباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرده که این دانشگاه برای درمان بیماران مشکوک، احتمالی و قطعی مبتلا به کرونا ویروس چهار بیمارستان رازی قائمشهر ، خاتم الانبیا بهشهر، امام خمینی (ره) آمل و امام خامنه ای عباس آباد را تجهیز کرده و هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

در حالی که موسوی رعایت اصول بهداشت فردی را مهمترین راه حل موثر برای پیشگیری از این بیماری از سوی مردم عنوان می نماید، اما بعضی کوشش دارند تا با آمار های ضد و نقیض از میزان قربانیان ویروس کرونا فضای موجود را ملتهب نگه دارند.

مسوولان همواره عقب تر از شایعه پراکنان

یک شهروند تنکابنی ساکن در غرب مازندران درباره علت هجوم مردم به داروخانه ها و مراکز توزیع بسته های بهداشتی گفت: ترس از شیوع ویروس کرونا عامل اصلی مراجعه مردم به داروخانه ها برای خرید ماسک و ژل ضدعفونی کننده بوده اما این میزان مراجعه کمی غیرطبیعی به نظر می رسد.

اسماعیل نفاستی در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ یاسین اضافه کرد: مراجعه مردم به داروخانه ها از زمانی اغاز شد که در فضای مجازی اعلام شد که یک نفر بر اثر ویروس کرونا در بیمارستان شهید رجایی تنکابن فوت کرده و از فردای آن روز مردم سراسیمه به داروخانه ها ریختند.

وی گفت: از آنجایی که زمان فوت این بیمار همزمان شد با زمان رای گیری انتخابات مجلس مسوولان مربوطه تصمیم دریافتد تا در این زمینه بعد از رای گیری اظهار نظر کنند و در این فاصله شایعات با سرعت و قدرت بیشتر انتشار یافت و اثر خود را کاملا بر مردم منطقه گذاشت.

به گفته این شهروند تنکابنی، تعطیلی مدارس و دانشگاه ها نیز عاملی شد تا مردم فکر کنند خطر ویروس کرونا بسیار بسیار جدی است و برای همین منظور به فکر تهیه اقلام بهداشتی افتادند.

وی یادآور شد: متاسفانه مسوولان همواره عقب تر از شایعه پراکنان هستند و جبران آن نیز می تواند برای جامعه هزینه سنگینی به همراه داشته باشد.

گزارش میدانی خبرنگار وبلاگ یاسین از سطح شهرهای غرب مازندران حکایت از شلوغی داروخانه ها توسط مردم برای خرید اقلام بهداشتی بویژه ماسک دارد و این درحالی است که دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت بارها اعلام کرده که ما به هیچ وجه به عموم مردم توصیه نمی کنیم ماسک بزنند و فقط کسانی که سرما خورده اند برای جلوگیری از انتقال بیماری، از ماسک استفاده کنند.

وی همچنین اعلام کرده که ما آنقدر ماسک در بازار توزیع می کنیم و ماسک رایگان به مردم می دهیم که سودجویان از رفتار خود پشیمان شوند.

اما مردم ، با کم توجهی به این اظهار نظرهای مسوولان ، همچنان به خرید ماسک مبادرت می ورزند و گویی شایعات بین مردم و مسئولان دیوار بی اعتمادی برپا کرده است.

فضای مجازی جولانگاه شایعه سازان

یک کارشناس امور اجتماعی در این باره به خبرنگار وبلاگ یاسین گفت: بزرگترین سرمایه کشور مردم هستند که متاسفانه به دلیل مسائل به وجود آمده همچون اختلاس ها، ناکارآمدی ها، مسایل به وجود آمده در بانک ها و موسسات اعتباری و عدم تحقق بعضی وعده ها، مردم خودشان را از مسوولان دور می دانند.

کامران بهرامیان اضافه کرد: وقتی از مجاری رسمی اخبار به دست مردم نمی رسد یا دیر می رسد ، بازار شایعه داغ می گردد و انسان ناخودآگاه ذهن خود را برای پذیرش اخبار غیررسمی آماده می نماید.

وی با بیان اینکه بعضی از مردم ناخواسته و بعضی آگاهانه به شایعات دامن می زنند، گفت: اگر در جامعه ای شایعه سازی به راحتی انجام گردد می توانیم بگوییم درصد امنیت روانی افراد کاهش می یابد و ممکن است تأثیر نامطلوبی را بر زندگی مردم بگذارد.

به گفته این کارشناس امور اجتماعی، متاسفانه فضای مجازی کشور جولانگاه شایعه سازان شده و آنها بدون کمترین دغدغه ای به فعالیت خود در حوزه های مختلف ادامه می دهند که برای نمونه می توان به انتشار خبرهای کذب در خصوص ویروس کرونا اشاره نمود.

وی یادآور شد: امروز باید مهارت کسب اخبار صحیح را به مردم بیاموزیم و آنها به این درک برسند از انتشار اخباری که از صحت آن اطلاع ندارند خودداری کنند.

اظهارات متناقص مسئولان بدتر از شایعات

روز شنبه و با اوج دریافت شایعات در فضای مجازی، مدیر شبکه بهداشت و درمان تنکابن نشست مطبوعاتی برگزار نمود تا با اظهارات خود فضای ملتهب این شهرستان را آرام سازد.

نیما نژاد مقدم در این نشست با بیان اینکه تا به امروز هیچ مورد قطعی کرونا ویروس در این شهرستان مشاهده نشده است، گفت : فرد متوفی که در فضای مجازی عنوان می گردد ، از تهران با علائم سرماخوردگی وارد تنکابن شد و به مدت سه روز در منزلش بستری بود که متاسفانه بر اثر شدت بیماری درگذشت.

وی در ادامه اضافه کرد: خانواده این متوفی نیز بلافاصله مورد آزمایش قرار دریافتد که خوشبختانه نتایج آن منفی بود و هیچ جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

نژادمقدم با بیان اینکه هر ساله ویروس سرماخوردگی جهش ژنتیکی پیدا می نماید، گفت: در بیماری های ویروسی مصرف آنتی بیوتیک بی فایده است و مردم نباید خودسرانه اقدام به مصرف آن کنند.

نژاد مقدم خاطر نشان کرد: در حال حاضر 86 خانه بهداشت و 53 پزشک خانواده روستایی و شهری آماده همکاری در این زمینه هستند و هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

وی با انتقاد از شایعات مطرح شده پیرامون ویروس کرونا در شهرستان تنکابن ، گفت: برای جلوگیری از سوء استفاده بعضی سودجویان، قاضی تعزیرات به همراه بازرسان اتاق اصناف در سطح شهر بازدیدی داشته اند تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف ، با متخلفان برابر قانون عمل کنند.

به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان تنکابن ، برای عبور از این بحران افزایش روحیه مردم بسیار حائز اهمیت است اما متاسفانه انتشار بعضی شایعات مسائلی را در این زمینه ایجاد می نماید.

وی از مردم خواست تا به شایعات بویژه در فضای مجازی توجه نکنند و اخبار صحیح و موثق را از مراجع رسمی پیگیری کنند.

اما در کمتر از 24 ساعت سید عباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام می نماید که فرد فوت شده در تنکابن قربانی ویروس کرونا شده و جسد این فرد تا اعلام نهایی نتیجه آزمایش های کرونا ویروس در سردخانه نگهداری می گردد.

وی این اقدام را عملی پیشگیرانه جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا دانست و گفت که آمار ابتلا به بیماری کرونا ویروس در کشور ار طریق ارتباطات وزارت بهداشت پس از انجام آزمایش های تشخیصی اعلام می گردد.

خبرنگار وبلاگ یاسین به وسیله تماس تلفنی بار دیگر این موضوع را با مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنکابن در جریان گذاشت و نظر او را جویا شد که وی در پاسخ خاطرنشان کرد ، هر آنچه را که مسئول استانی اعلام کرده قابل قبول است و هیچ اظهار نظری در این زمینه نمی نماید.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران جوسازی سودجویان خطرناک تر از ویروس کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران جوسازی سودجویان خطرناک تر از ویروس کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید