شکر و چربی های اشباع شده برای بیماران روماتیسمی سم هستند
به گزارش وبلاگ یاسین، یک متخصص روماتولوژی گفت: روماتیسم مفصلی بیماری مزمن التهابی است که باعث بروز مشکل در مفاصل می گردد که شکر و چربی های اشباع شده، برای این بیماران سم هستند.
به گزارش وبلاگ یاسین به نقل از ایرنا، سمانه همایی اضافه نمود: شکر و چربی های اشباع شده برای بیماران روماتیسمی بسیار ناسالم است و تا حد امکان باید از مصرف آن ها خودداری نمایند. شکر موجود در دسرها، شکلات، نوشابه و حتی آب میوه ها باعث آزادسازی سایتوکاین های (پیغام آورهای) التهابی می شوند و به این ترتیب التهاب در بدن و علایم بیماری را تشدید می نمایند.
وی ابراز کرد: چربی های اشباع شده می توانند حداکثر 10 درصد کالری دریافتی روزانه را شامل شوند که شامل چربی هایی می شوند که در پنیر، پیتزا، فرآورده های گوشتی مثل گوشت قرمز و لبنیات پر چرب وجود دارند.
به گفته وی اسید های چرب ترانس موجود در غذا های سرخ شده، فست فودها، غذا های پروسس شده، اسنک ها، دونات ها و بیسکوییت و شکر تصفیه شده در فرآورده های آرد سفید، برنج، سیب زمینی و بسیاری غلات نیز برای این بیماران مضر است.
همایی اضافه نمود: مونوسدیم گلوتامات ماده ای است که بیماران روماتیسمی باید از مصرف آن اجتناب نمایند. این ماده به عنوان چاشنی غذا به صورت سس سویا در دسترس و به بسیاری از فست فود ها اضافه می گردد. این ماده برای کبد بسیار مضر است و باعث ایجاد التهاب در بدن می گردد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس گفت: اسید های چرب امگا 6 از دیگر مواردی است که این بیماران باید در مصرف آن دقت نمایند. اگر چه اسید های چرب امگا6 برای بدن ضروری هستند، ولی باید بین آن ها و اسید های چرب امگا 3 تعادل برقرار باشد. چربی های امگا 6 در روغن آفتابگردان، روغن هسته انگور، روغن ذرت و مایونز موجود است.
وی با اشاره به داشتن حساسیت بعضی از افراد به کازئین موجود در شیر یا گلوتن گفت: بعضی افراد ممکن است به پروتئین موجود در شیر یا نان حساسیت داشته باشند پس اگر با مصرف این فرآورده ها علائمشان تشدید می گردد از خوردن آن ها اجتناب نمایند.
همایی ادامه داد: دقت گردد این بیماران چنانچه حساسیت خاصی به شیر و لبنیات ندارند و با مصرف آن ها علائم بیماریشان تشدید نمی گردد به اندازه کافی لبنیات استفاده نمایند، چون بدن آن ها احتیاج به کلسیم کافی برای جلوگیری از پوکی استخوان دارد.
به گفته وی همچنین شیرین نماینده های مصنوعی (آسپارتام) که امروزه در بسیاری فراورده ها مثل نوشابه رژیمی و... یافت می گردد مضر است. بدن می تواند آن را به عنوان جسم خارجی تلقی نموده و پاسخ التهابی را به دنبال داشته باشد.
وی در خصوص مصرف الکل گفت: الکل نیز نه تنها دشمن جدی کبد بوده بلکه می تواند باعث ایجاد التهاب در بدن گردد، بنابراین به هیچ وجه برای بیمار مبتلا به روماتیسم مناسب نیست.
این متخصص روماتولوژی گفت: علائم هشداردهنده این بیماری شامل درد، گاهی تورم و قرمزی در مفاصل، خصوصا مفاصل کوچک دست و پا و مچ دست است و معمولا بیشتر از یک مفصل گرفتار می گردد.
به گفته وی درگیری مفاصل غالباً به صورت قرینه بوجود می آید و خشکی صبحگاهی که بیشتر از نیم ساعت طول می کشد از دیگر علائم این بیماری است.
همایی اعلام کرد: با دانستن علائم هشداردهنده در خصوص این بیماری و مراجعه به موقع، تشخیص و درمان با سرعت بیشتری صورت می گیرد و از شدت بیماری کاسته خواهد شد.
این متخصص روماتولوژی اعلام کرد: التهابی که در بیماری روماتیسم مفصلی باعث ورم مفاصل می گردد، می تواند در کل بدن نیز ضعف و خستگی ایجاد کند. این احساس خستگی تا حدی می تواند شدید باشد که بعضی بیماران از آن به عنوان بدترین علامت روماتیسم یاد می نمایند.
به گفته وی اغلب بیماران از نبود انرژی، تمایل زیاد به خواب و نبود تمرکز شکایت می نمایند و همه این علائم می تواند منجر به اضطراب و افسردگی در بیماران گردد.
همایی مطرح نمود: بیماران برای رهایی و غلبه بر خستگی های مفرط ایجاد شده، باید به سیگنال هایی که بدن ارسال می نماید توجه نمایند و شدت فعالیت های روزمره خود را بر اساس آن تنظیم نمایند. اولین گام، عادت به نه گفتن است. بیمار باید بعضی اوقات به خود نه بگوید و اهداف خود را بازبینی و حجم کار زیادی را یکباره انجام ندهد. بیمار باید برای خود برنامه داشته باشد و فعالیت های سنگین را در طول هفته پخش کند. قبل از اینکه خیلی خسته گردد به خود استراحت دهد.
این متخصص روماتولوژی گفت: خواب به موقع در شب، چرت کوتاه در طول روز، انجام تکنیک های ریلکسیشن، داشتن ورزش منظم، انجام شنا، یوگا و تای چی برای مقابله با خستگی های مفرط این بیماری بسیار تاثیرگذار است.
همایی اعلام کرد: پیاده روی برای این بیماران بسیار مفید است به طوری که بیماران می توانند این فعالیت را به صورت کوتاه مدت آغاز نمایند و کم کم مدت زمان آن را به 30 دقیقه در روز و 5 روز در هفته برسانند.
وی اضافه نمود: نوشیدن آب کافی، مصرف میوه، سبزی، ماهی آب های سرد و مکمل امگا 3 بسیار مفید و در کاهش خستگی یاری نماینده است.
همایی اضافه نمود: بیماران نباید به خاطر خستگی و انجام ندادن بعضی فعالیت ها خود را سرزنش و احساس گناه نمایند.
این متخصص روماتولوژی اعلام کرد: بعضی از فرآورده های غذایی می توانند باعث ایجاد حالت پیش التهابی یا التهاب در بدن شوند و علائم این بیماری را تشدید کند. اجتناب از این غذا ها و تغذیه مناسب باعث می گردد که هم التهاب در بدن افزایش نیابد و هم جلوی چاقی، دیابت و بیماری های قلبی گرفته گردد.
منبع: جام جم آنلاین