طرز تهیه املت پیتزایی؛ املت متفاوت و خوشمزه
به گزارش وبلاگ یاسین، خبرنگارانـ املت یکی از غذا های ساده، خوشمزه و بسیار محبوب در بین ما ایرانی هاست که برای تمام وعده های غذا در طول شبانه روز مناسب است و این روز ها در منوی قهوه خانه ها و رستوران ها هم جایگاه ویژه ای دارد. املت در عین حال که غذای ساده ای است و مواد اولیه آن معمولاً در خانه همه پیدا می گردد، نکات و فوت و فن های زیادی دارد. املت در ایران به روش های متفاوت و با مواد اولیه گوناگونی طبخ می گردد که می توان گفت تخم مرغ در همه آن ها ثابت است.
به گزارش وبلاگ یاسین، املت گوجه فرنگی، املت تخم مرغ، املت لوبیا شاهپوری، املت تن ماهی، املت سبزیجات، املت سیب زمینی و... ازجمله املت های خوشمزه و مرسومی است که در کشورمان طبخ می گردد. املت پیتزایی یکی از انواع املت هاست که از ترکیب نان تست با گوجه فرنگی، سبزی معطر، تخم مرغ و... تهیه می گردد و به علت داشتن پنیر پیتزا به این نام معروفیت دارد. این املت یک وعده غذایی راحت و خوشمزه برای صبحانه و شام است. در ادامه این مطلب طرز تهیه املت پیتزایی خوشمزه همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه املت پیتزایی
گوجه گیلاسی: 200 گرم
تخم مرغ: 3 عدد
نان تست: 3 عدد
سیر: 3 حبه
پنیر پیتزا: 1 فنجان
روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
ریحان و پیازچه: به اندازه دلخواه
نمک، فلفل سیاه، و آویشن: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
2 ـ نکات مربوط به پنیر پیتزا
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر های دیگر ارائه می گردد. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می گردد که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم تر جذب بدن شوند. از ویژگی های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. بعلاوه یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ وجه پس از پخت روغن پس نمی دهد. برای خوشمزه تر شدن پیتزا و هر نوع غذا همواره سعی کنید از ترکیب چند نوع پنیر پیتزا با هم بهره ببرید.
طرز تهیه املت پیتزایی
1ـ برای آغاز کار ابتدا گوجه ها را خوب بشویید؛ داخل یک ظرف بریزید و روی گوجه نمک، فلفل سیاه، سیر رنده شده و روغن زیتون بریزید. ظرف را تکان بدهید تا گوجه ها کاملا با هم مخلوط شوند؛ سپس آن ها را داخل سینی فر بگذارید و به مدت سی ثانیه داخل فر 180 درجه سانتیگراد بگذارید تا تنوری شوند.
2ـ بعد از اینکه گوجه ها تنوری شدند، اجازه بدهید خنک شوند؛ سپس آن ها را همراه با برگ ریحان و پیازچه داخل دستگاه غذاساز بریزید تا کاملا پوره شوند.
3ـ نان تست ها را به صورت مکعبی برش بزنید و کنار بگذارید. تخم مرغ ها را همراه با نمک، فلفل سیاه و آویشن خوب بزنید تا مخلوط شوند؛ سپس نان تست های خرد شده را داخل آن بریزید و خوب زیر و رو کنید تا کاملا به تخم مرغ آغشته شوند. حالا نان تست ها را داخل ماهی تابه نچسب که از قبل چرب نموده اید، بریزید و سطحش را صاف کنید؛ سپس پوره گوجه فرنگی را روی آن بریزید و در نهایت روی سطح پوره را با پنیر پیتزا بپوشانید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید تخم مرغ ها ببندد و نان تست ها از زیر برشته شوند. وقتی پنیر پیتزا کاملا آب شد، اجاق گاز را خاموش کنید. املت پیتزایی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
منبع: فرارو