طرز تهیه سالاد قارچ و کلم؛ مجذوب کننده و خوشمزه
به گزارش وبلاگ یاسین، خبرنگارانـ سالاد ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در سراسر دنیا هستند که بیش تر به عنوان پیش غذا سرو می شوند؛ اما خیلی از آن ها به علت ترکیبات کاملی که دارند، می توانند به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. سالاد ها معمولاً به صورت سرد سرو می شوند و ممکن است علاوه بر سبزیجات، مواد غذایی دیگری مانند تخم مرغ، مرغ، حبوبات پخته، پاستا، نان تست، پنیر و... نیز به آن ها اضافه گردد که در این صورت ارزش غذایی شان بیش تر می گردد و می توان آن ها را به عنوان غذای اصلی نیز میل کرد.
سالاد قارچ و کلم یکی از انواع سالاد های سرد است. این سالاد به علت داشتن قارچ سرشار از پروتئین و مواد مغذی است؛ بعلاوه می تواند جایگزین سالمی برای وعده غذایی اصلی باشد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه سالاد قارچ و کلم همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سالاد تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سالاد قارچ و کلم
کلم سفید: نصف 1 عدد
کلم بنفش: نصف 1 عدد
قارچ ریز: 300 گرم
شوید خشک: 1 پیمانه
روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
سس فرانسوی: 3 قاشق غذاخوری
سس مایونز: 1 قاشق غذاخوری
سس خردل: 1 قاشق غذاخوری
آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1ـ نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ بعلاوه در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ بعلاوه بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آن ها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
2 ـ نکات مربوط به کلم
بسیاری از افراد کلم را به خاطر بوی آن دوست ندارند؛ بنابراین مهم ترین نکته در خصوص تهیه این سالاد از بین بردن بوی کلم است. برای این منظور کلم ها را خرد کنید و به مدت 15 دقیقه داخل آب یخ قرار دهید، بعد داخل صافی بریزید و اجازه بدهید آب آن کشیده گردد. با این ترفند بوی بد کلم از بین می رود و درنهایت سالادی خوش طعم و خوش عطر خواهید داشت.
3 ـ نکات مربوط به روغن زیتون
روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:
1- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
2- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی نماید. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
3- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای مشخص کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.
طرز تهیه سالاد قارچ و کلم
1 ـ برای آغاز کار کلم سفید و کلم قرمز را به صورت خیلی ریز خرد کنید. در صورتی که دوست دارید سالاد شما به صورت رشته ای زیبا و نازک باشد، کلم را از وسط نصف کنید؛ سپس با یک پوست کن تیز روی سطح کلم بکشید تا کلم ها به صورت رشته ای و نازک خرد شوند.
2 ـ کلم سفید و کلم بنفش رشته شده را داخل یک کاسه بریزید و با دست خوب مخلوط کنید؛ سپس قارچ شسته و خرد شده را به صورت خام به کلم اضافه کنید. حالا شوید خشک را همراه با سس خردل، سس مایونز، سس فرانسوی، روغن زیتون، آبلیمو، شکر، نمک و فلفل سیاه به مواد سالاد اضافه کنید و همه مواد را خوب زیر و رو کنید و هم بزنید تا مزه ها با هم مخلوط شوند. سالاد را داخل ظرف سرو بکشید و به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه ها به خورد هم بروند. نوش جان.
منبع: فرارو