به این 5 علت با هواپز غذا بپزید ، آیا دستگاه پخت با هوای داغ برای همه افراد مناسب است؟
به گزارش وبلاگ یاسین، دستگاه هواپز نوع خاصی از وسایل آشپزخانه است که با گردش هوای داغ در اطراف غذا می تواند آن را بپزد. دستگاه هواپز می تواند روش راحت و کارامدی برای پختن مرغ سرخ شده یا چیپس باشد، چراکه با روغن بسیار محدودی کار می نماید. در ادامه با مهم ترین مزیت های دستگاه هواپز آشنا می شویم.
به گزارش وبلاگ یاسین، دستگاه پخت با هوای داغ، نوع خاصی از وسایل آشپزخانه است که با گردش هوای داغ در اطراف غذا می تواند آن را بپزد. در این دستگاه که برپایه کانوکشن کار می نماید، غذا به واسطه حرارت زیاد می پزد و با کمترین احتیاج به چربی ها و روغن ها واقعا بافت بیرونی ترد و لذیذی پیدا می نماید.
دستگاه پخت با هوای داغ می تواند روش راحت و کارامدی برای پختن مرغ سرخ شده یا چیپس باشد، درحالی که با روغن بسیار محدودی کار می نماید. در ادامه با مهم ترین مزیت های این دستگاه آشنا می شویم که به ترتیب عبارتند از:
1. روش پخت وپز کم چرب
میزان روغنی که در دستگاه پخت با هوای داغ به کار می رود، به طور قابل توجهی کم است، مخصوصا اگر این میزان را با روغن استفاده شده در سرخ کن های رایج مقایسه کنیم که با روش سرخ کردن عمیق یا deep frying کار می نمایند. یکی از مطالعات سال 2015 هم نشان می دهد که غذاهای پخته شده با استفاده از دستگاه پخت با هوای داغ واقعا چربی کمتری دارند.
2. یاری به کاهش وزن
غذاهایی که با روش سرخ کردن عمیق تهیه می شوند، چربی و کالری بالایی دارند. پس استفاده از دستگاه پخت با هوای داغ برای آماده سازی غذاها می تواند به کاهش کالری دریافتی یاری کند. البته اگر قصد کاهش وزن دارید، به طور کلی باید آماده سازی غذاها با روش سرخ کردن را در رژیم غذایی محدود کنید.
3. پایین بودن سطح آکریل آمید
یافته های علمی نشان داده اند که استفاده از دستگاه پخت با هوای داغ، میزان ترکیبی به نام آکریل آمید را در غذاها تا 90 درصد نسبت به دستگاه های سرخ کن رایج یا روش های سرخ کردن عمیق کاهش می دهد.
آکریل آمید نوعی ترکیب شیمیایی محسوب می گردد که هنگام پخته شدن مواد غذایی نشاسته ای مانند سیب زمینی در دمای بالا (بالاتر از 120 درجه سانتی گراد) شکل می گیرد. آکریل آمید در گروه ترکیبات سرطان زا دسته بندی می گردد.
4. وسیله ای ایمن برای آشپزخانه
روش سرخ کردن عمیق به یک تابه گود، میزان زیادی روغن و حرارت بسیار زیاد احتیاج دارد. بنابراین، واضح است که این روش می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد زیرا نمی توان احتمال ریختن، پاشیدن، پخش شدن یا حتی آتش گرفتن روغن را به صفر رساند.
با این حال، اگر طبق دستورالعمل های استاندارد از دستگاه پخت با هوای داغ بهره ببرید، به هیچ وجه با خطر خاصی روبرو نمی شوید.
5. حفظ مواد مغذی در غذاها
گرمای کانوکشن که به طور مثال در دستگاه پخت با هوای داغ کاربرد دارد، می تواند مواد مغذی را در فرایند پخت غذاها حفظ کند. بنابراین، ترکیبات خاصی مانند ویتامین C و ترکیبات گیاهی مثل پلی فنول ها در این روش پخت وپز تا حدود قابل توجهی در غذا باقی می مانند.
آیا دستگاه پخت با هوای داغ برای همه افراد مناسب است؟
به طور کلی غذاهایی که در دستگاه پخت با هوای داغ آماده می شوند، نسبت به روش سرخ کردن عمیق سالم تر هستند. اما غذاهای آماده شده با دستگاه پخت با هوای داغ نیز نهایتا در گروه غذاهای سرخ شده قرار می گیرند. بنابراین، اگر می خواهید از این دستگاه بهره ببرید، نباید هر روز به سراغ آن بروید.
برای مثال، یکی از مطالعات علمی نشان می دهد که آماده سازی ماهی های چرب با دستگاه پخت با هوای داغ، میزان چربی های سالم این ماهی ها را کاهش می دهد و اکسیداسیون کلسترول را بیشتر می نماید که درنهایت برای کلسترول خون مضر است.
منبع: سلامت
منبع: همشهری آنلاین