چرا تاثیر کرونا بر افراد گوناگون متفاوت است؟
به گزارش وبلاگ یاسین، پژوهشگران به این نکته اشاره کردند که هنوز نمی توان از این پژوهش نتیجه گرفت که انواع به خصوصی از سلول های تی در شدت بیماری نقش دارند. یافته های این پژوهش هنوز باید مورد آنالیز های بیشتر قرار بگیرند.
یک گروه بین المللی از پژوهشگران سعی دارند تا دلیل تفاوت عملکرد کووید-19 در افراد گوناگون را با یک روش جدید مورد آنالیز قرار دهند.
در حالی که بسیاری از دانشمندان در سرتاسر دنیا برای ابداع واکسن کووید-19 کوشش می نمایند، بعضی دیگر سعی دارند که بفهمند چرا این بیماری در افراد گوناگون، به صورت متفاوتی عمل می نمایند. تاثیر کووید-19 بر بعضی از افراد کمتر است، اما در بسیاری دیگر به مرگ منجر می شوند.
دانشمندان برای حل این معما باید این موضوع را درک نمایند که انواع گوناگون سلول های ایمنی چگونه نسبت به کروناویروس واکنش نشان می دهند. یک گروه بین المللی از پژوهشگران برای نخستین بار کوشش نموده اند تا تصویری از نحوه واکنش سلول های موسوم به CD4+ T نسبت به کروناویروس ارائه دهند.
یافته های این پژوهش نشان می دهند که در بدن بیماران مبتلا به کووید- 19 در مراحل ابتدایی بیماری، نوع جدیدی از سلول های تی شکل می گیرد که احتمالا می توانند سلول های بی (B cells) را از بین ببرند و فراوری پادتن کروناویروس را کاهش دهند.
این پژوهش، یافته های مهمی را برای آنالیز های جامع تر فراهم می نماید و قدرت یک روش پیشرفته آنالیز موسوم به آنالیز توالی آران ای را نشان می دهد.
تمرکز بر سلول ها به صورت انفرادی
پروفسور پاندورانگان ویجایاناند (Pandurangan Vijayanand)، استادیار موسسه ایمنی شناسی لاهویا (LJI) آمریکا و سرپرست این پروژه گفت: این پژوهش، روش آنالیز توالی آران ای را به کار می گیرد تا مولکول های آران ای را که توسط سلول های CD4+ T بیان می شوند، مورد ارزیابی قرار دهند و کروناویروس را شناسایی نمایند.
این روش به ما امکان داد تا برای نخستین بار، ماهیت سلول هایی را که نسبت به کروناویروس واکنش نشان می دهند، معین کنیم.
کریسیتین اوتنسمیر (Christian Ottensmeier)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش هنوز شروع کار ما است. ما باید منبعی را در اختیار داشته باشیم تا برای پژوهش های بیشتر به آن مراجعه کنیم. پژوهش ما، یک آنالیز جدید و جامع است.
پژوهشگران در این پروژه، از روش آنالیز توالی آران ای در حوزه ایمنی شناسی استفاده کردند. این روش به پژوهشگران امکان داد تا روزنه جدیدی را برای آنالیز الگو های بیان ژن باز نمایند. این الگو ها موجب می شوند که واکنش ایمنی هر فرد نسبت به ویروس، متفاوت باشد. پژوهشگران در این پروژه، بر سلول های CD4+ T تمرکز کردند که نقش مهمی در مقابله با عفونت بر عهده دارند.
بنجامین مکیف (Benjamin Meckiff)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: سلول های CD4+ T، نقش مهمی در هماهنگ سازی واکنش ایمنی بر عهده دارند. این سلول ها، عملکرد های گسترده ای دارند و ما توانسته ایم واکنش ایمنی آن ها را نسبت به کروناویروس ارزیابی کنیم.
پژوهشگران ابتدا با یاری روش آنالیز توالی آران ای، سلول های CD4+ T بیمارانی را که در امسال به خاطر ابتلا به آنفلوانزا بستری شده بودند، ارزیابی کردند. پژوهشگران با شروع همه گیری کووید-19، این روش را برای افراد مبتلا به این بیماری نیز به کار بردند. ویجایاناند گفت: ما نمونه های مناسبی را در ابتدای همه گیری کووید-19 به دست آوردیم.
پژوهشگران، نمونه های به دست آمده از 40 بیمار مبتلا به کووید-19 را در دو گروه مورد آنالیز قرار دادند. 22 نفر از بیماران بستری شده بودند و 18 نفر نشانه های ضعیف تری از کووید-19 داشتند. پژوهشگران از روش آنالیز توالی آران ای استفاده کردند تا واکنش سلول های CD4+ T را نسبت به کروناویروس مورد آنالیز قرار دهند.
هرکدام از سلول های تی، نقشی در مقابله با ویروس ها بر عهده دارند. بعضی از آن ها بدن را در خصوص عفونت مطلع می نمایند و سلول های ایمنی دیگر را نیز به کار می گیرند. گروه دیگری از سلول ها به سلول های بی سیگنال می دهند تا پادتن بسازند. گروه دیگری از سلول های تی، وظیفه مهم سرکوب کردن بقیه سلول های تی را بر عهده دارند تا سیستم ایمنی بدن را از آسیب رساندن به بافت های خود بازدارند.
پژوهشگران به این نکته اشاره کردند که هنوز نمی توان از این پژوهش نتیجه گرفت که انواع به خصوصی از سلول های تی در شدت بیماری نقش دارند. یافته های این پژوهش هنوز باید مورد آنالیز های بیشتر قرار بگیرند.
بنیانی برای پژوهش های آینده
این پژوهش به جامعه علمی امکان می دهد تا آنالیز واکنش سلول های CD4+T را نسبت به کروناویروس شروع نمایند و به مقایسه واکنش افراد متفاوت نسبت به شدت بیماری بپردازند. پژوهشگران برای جذب حمایت از کوشش های خود، داده های به دست آمده را تنها دو ماه پس از شروع پژوهش، به صورت آنلاین منتشر کردند تا در دسترس همه قرار بگیرد.
شاید داده های حاصل از این پژوهش برای آنالیز بقیه بیماری های عفونی نیز مهم و کارآمد باشند. این داده ها می توانند به درک بهتر نحوه واکنش بدن نسبت به ویروس ها یاری نمایند و راهنمای خوبی برای پژوهش های آینده در خصوص ایمنی درمانی سرطان و نقش سیستم ایمنی در از بین بردن سلول های سرطانی باشند.
این پژوهش در مجله Cell به چاپ رسید.
منبع: فرادید