آش بیشت واش؛ غذای محلی کندلوس
به گزارش وبلاگ یاسین، در این مطلب طرز تهیه آش بیشت واش؛ غذای محلی کندلوس را یاد می گیرید.
به گزارش ، بیشت واش یکی از چندین غذای سنتی و محلی اهالی شهرستان کندلوس در مازندران است. این غذا نوعی آش اسفناج است که با سایر مواد مخلوط میشود و بسیار خوشمزه و اشتها آور است.
اسفناج: 1 کیلوگرم
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
گردو (خرد شده): 1 پیمانه
زیره سبز (آسیاب شده): 1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه: 1.5 قاشق چای خوری
سیب زمینی (خرد شده): 2 عدد
شیر: 1.5 لیتر
عدس: 2 پیمانه
1. عدس را در ظرفی مناسب به همراه مقداری آب و نمک و کمی روغن آبپز کنید تا آب آن تبخیر شده و تنها چند قاشق باقی بماند. در ظرفی جداگانه اسفناج، شیر و سیب زمینی را اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید.
2. وقتی شیر جوش آمد زیر شعله را کم کنید و 45 دقیقه زمان دهید تا مواد با هم بپزند.
3. حالا در ظرفی مناسب کمی روغن داغ کنید و تمام ادویه ها و گردو را با هم تفت دهید تا جایی که عطر آن ها کاملا به مشام برسد. سپس عدس را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید و آن ها را به غذا اضافه کنید اجازه دهید موادتان با هم چند جوش بخورند تا طعم بگیرند. سپس غذا را برای سرو آماده کنید.
میتوانید از گردو آسیاب شده هم در این غذا استفاده کنید.
هرچه گردو شما بیشتر باشد غذایتان خوشمزه تر است.
معمولا این غذا با نمک سرو میشود، اما میتوان به آن شکر هم اضافه نمود.
میتوانید برای پخت عدس هم از شیر استفاده کنید تا غذای شما خوشمزه تر شود.
اگر اسفناج موحود نبود از برگ چغندر یا جعفری یا سبزی آش استفاده کنید.
منبع: پاپیون
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان