طرز تهیه حلوا کفگیری خوشمزه تبریزی همراه با عکس و نکات کلیدی

به گزارش وبلاگ یاسین، حلوا کفگیری از حلواهای معروف منطقه آذربایجان است که هواداران بسیاری دارد. این حلوا چون با کفگیر جدا میگردد و بخاطر ظاهری که دارد به حلوا کفگیری معروف است. حلوای کفگیری جزو مجلسی ترین حلواهای این منطقه است و میتوان آن را به همان صورت کفگیری آماده کرد و یا قالب زد اما این حلوا معمولا به همان شکل سنتی تهیه میگردد و در بیشتر ایام سال در قنادی ها به فروش می رسد. این حلوا در مهمانی ها و مجالس مذهبی و ماه رمضان بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. بافت حلوای کفگیری منسجم نیست و داخل دهان پودر می گردد و عطر و طعم آن بی نظیر است حلوای کفگیری را می توان به صورت ساده یا دو رنگ تهیه کرد.

طرز تهیه حلوا کفگیری خوشمزه تبریزی همراه با عکس و نکات کلیدی

در وبلاگ یاسین بلاگ با طرز تهیه حلوا کفگیری همراه شوید.

مواد لازم حلوا کفگیری تبریز:
آرد سه صفر2 پیمانه
کره100 گرم
روغن جامدیک سوم پیمانه
پودر هل تازه آسیاب شده2 قاشق غذا خوری
زنجبیل (دلخواه)یک دوم قاشق چای خوری
پودر بادامنصف پیمانه
پودر قند1 پیمانه
زعفران دم نموده غلیظ1 الی 2 قاشق غذاخوری
گلاب1 الی 2 قاشق غذا خوری

1- برای تهیه حلوای کفگیری آرد سفید رو داخل تابه ای الک کنید و روی حرارت ملایم قرار بدین و تفت بدین تا خامی آرد گرفته بشه.

آرد حتما باید روی حرارت ملایم تفت بخوره تا تغییر رنگ نده و بعلاوه باید مدام تفت بدین و هم بزنید تا آرد به صورت یکدست هم بخوره و خامی آرد گرفته بشه و عطر آرد بلند بشه بسته به میزان و قدرت شعله و جنس تابه زمان گرفته شدن خامی آرد متغییره و ممکنه چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت طول بکشه.

اگه خامی آرد به خوبی گرفته نشه طعم خامی داخل حلوا حس میشه و موقع خوردن، حلوا به کام میچسبه.

2- وقتی خامی آرد گرفته شد از روی حرارت بردارین و آرد رو مجددا الک کنید، الک کردن آرد در هر مرحله تاثیر زیادی روی کیفیت و لطافت حلوا داره پس حتما آرد رو الک کنید.

آرد الک شده رو داخل تابه برگردونید و روی حرارت قرار بدین و کره و روغن جامد رو اضافه کنید.

3- و هم بزنید تا با مواد مخلوط بشه و ده دقیقه هم با حرارت کم و به همراه روغن ها مواد رو تفت بدین (اگه به روغن جامد دسترسی نداشتین میتونید به جای روغن جامد کره رو جایگزین کنید)

تابه رو از روی حرارت بردارین و پودر هل را اضافه کنید.

4- و زنجبیل رو اضافه و مخلوط کنید و بعد پودر بادام رو اضافه کنید.

5- و کاملا با مواد ترکیب کنید. (برای اینکه حلوا عطر و طعم خوبی داشته باشه بهتره هل سبز رو به صورت تازه آسیاب و الک کنید و داخل حلوا بهره ببرید)

اجازه بدین حلوا کمی از داغی بیفته اما خنک نشه بعد پودر قند الک شده رو به حلوا اضافه کنید.

6- و با قاشق یا دست مواد رو کاملا ترکیب کنید. حالا حلوای کفگیری ساده آمادست میتونید به همین صورت حلوا رو شکل بدین یا اینکه حلوا رو دو رنگ کنید

برای دو رنگ کردن حلوا اون رو نصف کنید و به یک قسمت زعفران غلیظ دم نموده اضافه کنید.

7- و گلاب اضافه کنید و با دست کاملا به خورد حلوا بدین تا حلوا به صورت یکدست رنگ بگیره.

دقت کنید که زعفران رو باید به صورت غلیظ دم کنید تا با میزان کم رنگ و عطر خوبی به حلوا بده زیاد اضافه کردن زعفران باعث میشه حلوا از حالت پودری خارج بشه و حالت خمیری پیدا کنه.

8- حلوای سفید رنگ رو گوشه تابه جمع کنید و با دست کاملا فشرده کنید تا موقع کفگیر زدن از هم نپاشه.

9- بعد به یاری کفگیر به ضخامت دلخواه از حلوا بردارین و داخل دیس برگردونید. حلوای زعفرانی رو هم به همین صورت گوشه تابه جمع و فشرده کنید.

و بعد کفگیر بزنید و داخل دیس قرار بدین. روی حلوای کفگیری رو میتونید با پودر پسته یا گل محمدی تزئین کنید.

حلوا رو داخل ظرف در بسته نگه داری کنید یا روی دیس ها سلفون بکشید

نکات تهیه حلوا کفگیری:

  • در صورت دلخواه میتونید حلوا رو سه قسمت کنید و به یک قسمت پودر کاکائوی الک شده اضافه و مخلوط کنید تا حلوای شکلاتی داشته باشین.
  • تفت دادن آرد مرحله خیلی مهمی هست اگه خامی آرد به خوبی گرفته نشه حلوا به کام میچسه برای اطمینان حاصل کردن از اینکه خامی آرد گرفته شده یا نه کمی از آرد رو با کره مخلوط کنید و تست کنید تا حلوا به سقف دهان نچسبه.
  • آرد مورد استفاده در این حلوا آرد سفید قنادی است و در تهیه این حلوا از آرد سنگک استفاده نمیشه.
  • میتونید بادام رو خیلی کم تست کنید و بعد پودر نموده و بهره ببرید ولی مراقب باشید رنگ بادام تغییر نکنه.
  • مراقب باشید آرد تغییر رنگ نده برای اینکار اگه وقت کافی دارید میتونید از شعله پخش کن هم بهره ببرید تغییر رنگ ندادن آرد باعث میشه در نهایت داخل حلوا طعم خوش بادام حس بشه(چون آردی که تغییر رنگ میده طعم به خصوصی داره که داخل حلوا قالب میشه).
  • بهتره حلوا رو یک روز قبل از سرو تهیه کنید و در یخچال نگه داری کنید تا طعم مواد اون کاملا به خورد هم بره.
  • میزان هل در این حلوا بسته به کیفیت هل متغیره باید به میزان ای هل اضافه بشه که طعم اون محسوس باشه ولی طعمش قالب نباشه
  • زمان تفت دادن آرد بسته به حجم آرد متغیره اگه حلوا رو در حجم بیشتری تهیه میکنید باید حوصله کافی به خرج بدید تا در عین حال که رنگ آرد تغییر پیدا نکنه خامی آرد هم گرفته بشه.
  • استفاده از زنجبیل در حلوا اختیاریه و در صورت دلخواه میتونید حذف کنید در کل طعم زنجبیل نباید داخل حلوا خیلی محسوس باشه.
  • میتونید به جای بادام از گردو داخل حلوا بهره ببرید اما توجه کنید که وجود گردو باعث تیره شدن رنگ حلوا میشه اگه گردو رو جایگزین بادام کردین باید گردو ها رو در حدی خرد کنید که خیلی درشت نباشه اما زیر دندون بیاد.
  • به جای کفگیر زدن میتونید حلوا رو داخل ظرف مستطیلی پهن و فشرده کنید و بعد از خنک شدن با کاتر دلخواه قالب بزنید و یا حلوا رو داخل قالب های پلاستیکی دلخواه فشرده کنید و به مدت پانزده دقیقه داخل یخچال قرار بدین و بعد از قالب خارج کنید.
  • پودر بادام در تهیه انواع شیرینی ها ، کیک ها ، انواع حلوا و … کاربرد داره پس اگه میخواین پودر بادم تازه و خالص و به صرفه داشته باشین بهتره خودتون توی خونه پودر بادام رو تهیه کنین.

طرز تهیه پودر بادام در حلوا کفگیری:

برای درست کردن پودر بادام ، بادام ها رو مغز کنین و روی اونها آب جوش بریزین و اجازه بدین پنج الی ده دقیقه بمونه و بعد بادام ها رو آبکش کنین و خیلی راحت پوست بادام ها رو با دست جدا کنین بعد بادام های پوست کنده رو روی سینی پهن کنید و دو روز کنار بذارین تا خشک بشه.

اگه عجله دارین میتونین بادام ها رو داخل ظرفی روی شوفاژ یا بخاری قرار بدین تا زودتر خشک بشن و یا داخل فر بذارین با حرارت کم و هرازگاهی مخلوط کنین تا کاملا خشک بشن فقط دقت کنین که تغییر رنگ ندن یا نسوزن (حتما حواستون رو جمع کنین).

اگه بادام ها رو با روش سریع خشک کردین اجازه بدین کاملا خنک بشن چون بادام گرم داخل دستگاه روغن میندازه بعد بادام ها رو آسیاب کنین. فقط نکته ای که هست توی تهیه پودر بادام نمیخوایم بادام ها روغن بندازن و میخوایم که حالت پودری خودشون رو حفظ کنن.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا بادام قالبی؛ حلوای معروف تبریزی!

بنابراین نباید اجازه بدیم دستگاه و بادام ها گرم بشن پس کم کم و با پالس آغاز میکنیم و مرتب دستگاه رو خاموش روشن میکنیم تا اصطکاک باعث ایجاد حرارت در مواد نشه (یعنی به صورت مداوم دستگاه رو روشن نکنین چون مواد به روغن میفتن) و نکته بعدی اینکه دستگاه رو خیلی پر نکنین و بادام ها رو کم کم داخل دستگاه بریزین چون زیاد بودن مواد هم باعث میشه زیادتر از حد دستگاه رو حرکت بدیم و ممکنه بادام ها به روغن بیفتن.

اگه این نکات ریز رو رعایت کنین خیلی راحت پودر بادام رو میتونین توی منزل تهیه کنین.

برای مشاهده انواع دسرها در مجله وبلاگ یاسین بلاگ به مجله سری بزنید.

منبع: اُکالا

به "طرز تهیه حلوا کفگیری خوشمزه تبریزی همراه با عکس و نکات کلیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلوا کفگیری خوشمزه تبریزی همراه با عکس و نکات کلیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید