طرز تهیه عدس پلو با گوشت به 3 روش
به گزارش وبلاگ یاسین، عدس پلو با گوشت را می توان با گوشت چرخ نموده، گوشت قلقلی و گوشت تکه ای درست کرد. افزودن رب، کشمش، گردو و خرما به این غذا کاملا طبق سلیقه است ولی با اضافه کردن ادویه های معطر می توان طعم بی نظیری به وجود آورد.
وبلاگ یاسین | سرویس آشپزی - در طبخ عدس پلو می توان از انواع گوشت قرمز یا مرغ استفاده کرد، ولی وقتی صحبت از عدس پلو با گوشت به میان می آید، منظور از آن بیشتر گوشت قرمز است که به شکل گوشت چرخ نموده، گوشت قلقلی و گوشت تکه ای مورد استفاده قرار می گیرد. روش تهیه عدس پلو با گوشت در هر صورت یکی است و تنها نوع گوشت مورد استفاده فرق می نماید.
طرز تهیه عدس پلو با گوشت
مواد لازم | |
برنج | 2 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
زعفران ساییده | 1/4 قاشق چایخوری |
گوشت چرخ نموده یا تکه ای | 250 گرم |
کشمش پلویی بی دانه | 1/2 فنجان |
پیاز برای پیاز داغ | 2 عدد |
نمک و روغن | به میزان لازم |
زردچوبه و فلفل برای گوشت | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برنج را پاک نموده و به مدت 4-3 ساعت با 4-3 پیمانه آب سرد و 2 قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. نمک مورد استفاده به ازای هر پیمانه برنج، یک قاشق غذاخوری سرصاف است.
- کشمش را بشویید و به مدت 30 دقیقه در آب سرد خیس کنید، سپس در آبکش صاف کنید و کنار بگذارید تا آب آن کاملا خارج گردد. سپس با 1 قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا نرم گردد.
- در یک قابلمه 2 پیمانه آب را به جوش آورده، 1/4 قاشق چایخوری نمک در آب بریزید و عدس را به آن اضافه کنید. اجازه دهید عدس 30-20 دقیقه بپزد تا نرم گردد. در انتهای پخت، حرارت را زیاد کنید تا آب آن کاملا تمام گردد.
- پیاز را خیلی ریز خرد نموده و در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی گردد.
- اگر قصد دارید عدس پلو را با گوشت چرخ نموده درست کنید، گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- اگر قصد دارید عدس پلو با گوشت قلقلی درست کنید، یک پیاز متوسط روی گوشت چرخ نموده رنده کنید، کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به گوشت اضافه نموده و ورز دهید تا مواد کاملا یکدشت شوند. گوشت را به صورت گلوله های هم اندازه درآورید و در یک تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید. سپس گوشت قلقلی ها را به پیاز داغ اضافه نموده و هم بزنید.
- اگر قصد دارید عدس پلو با گوشت تکه ای درست کنید، 2 پیمانه آب را در یک قابلمه کوچک به جوش آورده، سپس گوشت را به آن اضافه کنید و کف روی گوشت را بگیرید. یک پیاز متوسط را چهارقاچ کنید و همراه با کمی زردچوبه و فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را بسته، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت به مدت 3-2 ساعت بپزد. یک ساعت مانده به خاتمه پخت گوشت، نمک آن را اضافه کنید. پس از اینکه گوشت، پخته و نرم شد اگر آبی در قابلمه مانده حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت کاملا خورد رود. اجازه دهید گوشت کمی خنک گردد، سپس آن را ریش ریش نموده و به پیاز داغ اضافه کنید و چند دقیقه با پیاز داغ تفت دهید. می توانید گوشت را قبل از پختن، به تکه های یک الی دو سانتیمتری برش بزنید و سپس بپزید. در این حالت دیگر نیازی به ریش ریش کردن گوشت نیست.
- پس از اینکه گوشت و پیاز داغ را خوب با هم تفت دادید، 1/4 قاشق چایخوری فلفل سیاه، 1/2 قاشق چایخوری زردچوبه، 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین، 1/4 قاشق چایخوری پودر هل، 1/8 قاشق چایخوری زیره سبز و 1/8 قاشق چایخوری پودر جوز هندی را به آن اضافه کنید تا از خواص جوز هندی نیز بهره مند شوید. ترکیب حاصل را خود به هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند، سپس حرارت را خاموش کنید.
- در یک قابلمه عظیم، 4 پیمانه آب به جوش آورده، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در قابلمه آب جوش بریزید. اجازه دهید برنج به مدت 15-10 دقیقه روی حرارت بالا بجوشد تا اطراف ان نرم شده و وسط آن کمی سفت باشد. وقتی برنج آماده آبکش کردن شد، آن را صاف کنید و مقداری آب سرد روی آن بریزید.
- قابلمه را شسته و دوباره روی حرارت قرار دهید. 2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه داغ کنید و سپس برنج آبکش شده، عدس پخته، کشمش، گوشت و پیاز داغ را لایه به لایه در آن بریزید.
- دور برنج را جمع کنید تا به شکل هرمی درآید، سپس درب قابلمه را ببندید. 10 دقیقه صبر کنید تا روی حرارت بالا بخار برنج بلند گردد، سپس روی درب قابلمه دمی گذاشته و حرارت را کم کنید. حدود 30 دقیقه صبر کنید تا عدس پلو دم بکشد.
- زعفران ساییده را در 3 قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید، درب قابلمه را برداشته و محلول زعفران را همراه با 2 قاشق غذاخوری روغن روی برنج بدهید. با کفگیر لایه های برنج را مخلوط کنید، دوباره درب قابلمه را ببندید و 15-10 دقیقه دیگر فرصت دهید تا برنج کاملا دم کشیده و آماده سرو گردد.
- عدس پلو با گوشت را در ظرف سرو بکشید و همراه با شور گل کلم، ماست و سبزی خوردن میل کنید.
دو نکته مهم
- در صورت تمایل می توانید گوشت و کشمش را لا به لای برنج دم نگذارید و پس از کشیدن عدس پلو در ظرف آن را کنار برنج یا وسط آن قرار دهید تا ظاهر مجلسی تری پیدا کند. ولی در اینصورت باید گوشت چرخ نموده و گوشت قلقلی را خوب تفت دهید، سپس درب تابه را ببندید تا گوشت حدود 20-15 دقیقه روی حرارت ملایم کاملا بپزد و مغزپخت گردد. اگر لازم بود چند قاشق غذاخوری آب جوش در تابه بریزید که گوشت نسوزد.
- در صورت تمایل می توانید از مغز گردوی خرد شده یا خرمای بدون هسته و خرد شده نیز در عدس پلو با گوشت بهره ببرید؛ که در اینصورت باید آن ها را با کمی روغن یا کره تفت دهید و برای تزیین روی پلو از آن بهره ببرید.
آیا دستور پخت ذکر شده صحیح است؟ شما چه روش های دیگری را برای تهیه این غذا پیشنهاد می کنید؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ یاسین به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com