مدیریت درد در بیماران سرطانی

به گزارش وبلاگ یاسین، احساس درد یکی از پیامدهای ابتلا به سرطان است و حدود 70درصد از بیماران سرطانی با این معضل دست به گریبان هستند. هر مرحله از درمان سرطان می تواند دردناک باشد. و اگر به درستی به مدیریت درد پرداخته نشود مسائل جسمانی، عاطفی و روانی بیمار را تشدید می نماید.

مدیریت درد در بیماران سرطانی

مدیریت درد در بیماران سرطانی

نویسنده : آذر شایان

احساس درد یکی از پیامدهای ابتلا به سرطان است و حدود 70درصد از بیماران سرطانی با این معضل دست به گریبان هستند. هر مرحله از درمان سرطان می تواند دردناک باشد. و اگر به درستی به مدیریت درد پرداخته نگردد مسائل جسمانی، عاطفی و روانی بیمار را تشدید می نماید.

درد عوامل زیادی دارد، از خود بیماری (رشد تومور، فشردگی در ستون فقرات) گرفته تا آزمایشهای پزشکی، شیمی درمانی، رادیوگرافی و جراحی.

درد کنترل نشده ممکن است باعث تضعیف بدن و کند شدن فرایند بهبودی بیمار گردد. ضمناً بیمار از انجام فعالیت های روزانه باز می ماند. مدیریت درد یکی از مراحل مهم فرایند درمان محسوب می گردد.

بدون تردید مشورت با پزشک در کاهش درد بیماران سرطانی بسیار مفید خواهد بود.

توصیه هایی برای مدیریت درد

1- شما باید در خصوص دردی که می کشید با پزشک معالج خود حرف بزنید و درباره محل درد و شدت آن با او صحبت کنید. ضمناً پزشک باید بداند چه دارویی درد شما را کمتر و یا بیشتر می نماید.

بسیاری از بیماران احتیاجی به حرف زدن با پزشک احساس نمی نمایند زیرا از نظر آنها او تمام مسائل را می داند ولی این طور نیست.

هر چقدر شما با جزئیات بیشتری درد خود را تشریح کنید به نتیجه بهتری خواهید رسید. از یاد نبرید شما تنها کسی هستید که می دانید دقیقا چه دردی احساس می کنید.

2- یک کارشناس شوید

تا آنجا که امکان دارد درباره مدیریت درد اطلاعات کسب کنید تا بتوانید جلسه مفیدی با پزشک معالج خود داشته باشید.

3- فرایند پیشرفت خود را پیگیری کنید.

به نتایج درمان خود دقت کنید. باید معلوم گردد که کدام راه، نتایج بهتری به همراه دارد. افرادی که دچار بیماری های مزمن هستند ممکن است احتیاج به امتحان راه های مختلف درمان پیدا نمایند. اگر درد شما کنترل نشده به یک متخصص مراجعه کنید. یادتان باشد هرگز درد را به اسم بخشی طبیعی از بیماری سرطان نپذیرید.

چند توصیه غذایی

1- اگر پزشک شما را از مصرف بعضی از خوراکی ها منع نکرده هیچ غذایی را حذف نکنید.

2- انعطاف پذیر باشید. محتمل است غذاهای مورد علاقه شما در زمان درمان چندان به نظرتان لذیذ نیایند و یا برعکس. سعی کنید خوراکی های جدیدی به برنامه غذایی خود بیفزائید.

3- تا حد امکان از مصرف تنباکو و کافئین خودداری کنید. این مواد بر عملکرد دستگاه گوارشی حساس شما تأثیر منفی می گذارد.

4- منتظر گرسنه شدن خود نمانید. زمان هایی را به خوردن اختصاص دهید، به اسم مثال ساعتی یک بار، و در این زمان ها یکی دو لقمه که شده بخورید. یادتان باشد خوردن هر لقمه اهمیت دارد.

5- مقداری تنقلات در دسترس خود قرار دهید. گرسنگی شما ممکن است تنها چند دقیقه طول بکشد.

6- بیشتر از دو ساعت گرسنه نمانید. هر چقدر کمتر بخورید تمایل کمتری به خوردن خواهید داشت. خوردن غذا باعث حفظ اشتها و انرژی شما می گردد.

7-در هنگام خوردن غذا از استرس بپرهیزید و با آرامش به صرف آن بپردازید.

8-در فاصله زمانی صرف غذا، مایعات بنوشید. مصرف آب کافی باعث سهولت در بلع غذا می گردد ولی از مصرف مایعات به همراه غذا خودداری کنید زیرا این کار به اصطلاح اشتهای شما را کور می نماید.

9- انتظارات خود را تغییر دهید. به غذا به اسم سوخت نگاه کنید، در طول درمان لذت بردن از غذا کار آسانی نیست ولی مسئله مهم این است که شما به غذا به اسم عامل مهمی در درمان خود نگاه کنید.

10-برای بیشتر بیماران، عدم تمایل به غذا حالتی موقتی است و پس از تکمیل درمان، بار دیگر از غذا لذت خواهند برد.

پیشگیری

آیا می دانید برای پیشگیری از سرطان چه رژیم غذایی را باید رعایت کنید؟

اگر یک رژیم غذایی براساس خوراکی های تازه و میوه و سبزیجات فراوان و حذف فست فودها به نظرتان می رسد. کاملا حق دارید.

چند توصیه

1- از چاق شدن بپرهیزید. چاقی عامل بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان است. درواقع احتمال ابتلا به سرطان های رحم، کلیه، مری، روده، پانکراس و سینه در افراد چاق بیشتر است.

2- فعالیت بدنی را از یاد نبرید. تغذیه سالم و ورزش رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند. هر روز به پیاده روی بپردازید. اتومبیل خود را در خانه بگذارید و پیاده روی کنید. ضمناً به ورزش مورد علاقه خود بپردازید. فعالیت بدنی یک ضرورت است و مانع از ابتلا به سرطان می گردد.

3- غذاهای فاقد ارزش را کنار بگذارید.

فست فودها که سرشار از چربی و قند هستند عامل اصلی چاق شدن مردم بریتانیا و آمریکا محسوب می شوند. بهتر است غذاهای سرشار از فیبر مثل حبوبات و غلات مصرف کنید. در عوض مصرف نوشیدنی های گازدار را کاهش دهید.

آب میوه ها سرشار از قند هستند. حداکثر روزی یک لیوان کوچک آب میوه بنوشید. بهتر است به جای آن از میوه ها بهره ببرید.

4- زیاد میوه و سبزیجات بخورید، روزی حداقل پنج برش میوه و سبزیجات بخورید.

5- مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید. هفته ای حداکثر 500 گرم گوشت قرمز مصرف کنید. براساس تحقیقات اجرا شده مصرف زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را ده درصد افزایش می دهد.

6- نمک مصرفی خود را به حداقل (روزی حداکثر 6 گرم) برسانید. تا حد امکان از مصرف تنقلات شور بپرهیزید و ضمناً بر سر سفره نمکدان نگذارید!

7- ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج خود را به وسیله غذاها تأمین کنید، یادتان باشد قرص ها جانشین خوبی برای غذاها نیستند.

8- در صورت امکان تا شش ماهگی فرزندتان، خودتان او را شیر دهید.

منبع:روزنامه کیهان

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : hasantaleb

منبع: راسخون

به "مدیریت درد در بیماران سرطانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدیریت درد در بیماران سرطانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید