دیابتی ها زیاد توت خشک نخورند

به گزارش وبلاگ یاسین، افراد دیابتی به منظور پیشگیری از افزایش قند خون شان معمولا پرهیزهای زیادی می نمایند که یکی از آنها استفاده از توت خشک به جای قند در نوشیدن چای است. قند موجود در توت، سوربیتول است که با اینکه برای کبد بسیار مفید است به دلیل اینکه بخشی از قند سوربیتول از متابولیزه شدن توسط کبد اصطلاحا فرار می نماید و وارد خون می گردد، اهمیت بسیاری در بیماران دیابتی دارد چرا که سوربیتول می تواند وارد فضای خلفی عدسی چشم گردد و به دلیل دارا بودن بار اسمزی بالا، موجب افزایش فشار داخل کره چشم گردد.

دیابتی ها زیاد توت خشک نخورند

افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری دیابت هستند در معرض کاتاراکت و فشار داخل چشمی قرار دارند. این تصور که توت و کشمش از قند و شکر بسیار سالم تر است منجر به این سوء تفاهم شده که می توان به هر میزان دلخواه توت و کشمش به جای قند و شکر مصرف کرد. مصرف کشمش و توت با وجود اینکه سالم تر از قند و شکر است نباید بدون حساب و کتاب باشد. اصولا مصرف قندهای ساده در بیماران دیابتی نباید از 5 درصد کل کالری رژیم بیشتر باشد. در این میان منکر نیستیم که به جای قند و شکر (با رعایت سقف حداکثر 5 درصد کالری)، همان بهتر که از میوه های خشک شده مانند کشمش استفاده کرد چرا که کشمش سوربیتول کمتری نسبت به توت دارد و به کاتاراکت و فشار داخل چشم در بیماران دیابتی کاری ندارد.

منبع: همگردی

به "دیابتی ها زیاد توت خشک نخورند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیابتی ها زیاد توت خشک نخورند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید