7 نکته همه درباره برنج قهوه ای

به گزارش وبلاگ یاسین، برنج قهوه ای مانند انواع نان های سبوس دار، فواید بیشتری نسبت به برنج سفید برای سلامت مصرف کنندگان دارد. اولین ویژگی شاخص برنج قهوه ای، وجود فیبر فراوان در آن است. عادت به مصرف روزانه فیبر ها در حجم مناسب، می تواند راه ساده ای برای حفظ سلامت دستگاه گوارش باشد.

7 نکته همه درباره برنج قهوه ای

به گزارش، برنج قهوه ای که در بسیاری از کشور ها مانند هند، اندونزی و حتی پاکستان، بیشتر از برنج سفید استفاده می گردد، مانند انواع نان های سبوس دار، فواید بیشتری نسبت به برنج سفید برای سلامت مصرف نمایندگان دارد. اولین ویژگی شاخص برنج قهوه ای، وجود فیبر فراوان در آن است. عادت به مصرف روزانه فیبر ها در حجم مناسب، می تواند راه ساده ای برای حفظ سلامت دستگاه گوارش باشد.

متخصصان تغذیه در سطح دنیا، مصرف روزانه حدود 38 گرم فیبر را به مردان بالغ و 25 گرم فیبر به زنان بالغ توصیه می نمایند. این در حالی است که مطالعات دنیای و گسترده در بیشتر جوامع نشان می دهد که تعداد زیادی از زنان و مردان بزرگسال، حداکثر نیمی از این میزان فیبر را دریافت می نمایند و تعداد زیادی از ما با کمبود دریافت فیبر های غذایی در رژیم های غذایی روزانه خود روبرو هستیم. از این رو در علم تغذیه، همیشه مصرف خوراکی های حاوی فیبر مانند نان های سبوس دار و برنج یا ماکارونی قهوه ای به غلات آرد سفید و تصفیه شده، رجحان دارد.

فیبر موجود در برنج قهوه ای مانند فیبر موجود در سایر غلات سبوس دار، از نوع فیبر های محلول است؛ یعنی هم می تواند حجم توده مدفوع را افزایش دهد و هم شانس ابتلا به سرطان های قسمت های تحتانی دستگاه گوارش مانند سرطان کولون و رکتوم را کم کند. مصرف همین نوع فیبر، دامنه تغییرات قند خون در بیماران مبتلا به دیابت را هم تاحد چشمگیری کاهش می دهد و در نتیجه آن ها را کمتر در معرض ابتلا به عوارض درازمدت چشمی، کلیوی یا زخم پای دیابتی قرار می دهد.

جالب است بدانید که فیبر موجود در برنج قهوه ای، با جذب آب به خود، حجم معده را پر می نماید و به این ترتیب، سیگنال های مربوط به پیغام سیری هم زودتر به مغز می رسد و ولع فرد را برای خوردن بیشتر کم می نماید. به همین دلیل مصرف برنج قهوه ای به جای برنج سفید به تمام افرادی که رژیم لاغری دارند یا می خواهند حجم مواد غذایی مصرفی شان را کنترل نمایند، توصیه می گردد.

وجود حجم بالایی از ویتامین های گروه B مانند ویتامین های B1، B3، B6 و B9 در برنج قهوه ای هم باعث شده است که آن را به عنوان محصولی طبیعی برای پیشگیری از ریزش مو ها به افرادی که می خواهند در طول رژیم لاغری دچار ریزش مو نشوند، توصیه کنیم.

یکی از مهم ترین دلایلی که ایرانی ها تمایل چندانی به مصرف برنج قهوه ای ندارند، این است که نمی توانند به راحتی طعم آن را تحمل نمایند و از کودکی به خوردن این ماده غذایی پرخاصیت عادت نکرده اند. از طرف دیگر، به دلیل اینکه بیشتر ایرانی ها با نحوه پخت برنج قهوه ای آشنایی ندارند، نمی توانند طعمی که با پخت آن ایجاد می نمایند، تحمل نمایند. برنج قهوه ای در حجم کمتری نسبت به برنج سفید، می تواند ما را سیر کند و خواص بیشتری هم دارد. ما می توانیم با ایجاد چند تغییر ساده و کوچک در شیوه پخت وپز، به مرور زمان ذائقه خود و اعضای خانواده مان را به برنج قهوه ای، به عنوان یکی از پرخاصیت ترین انواع غلات، عادت بدهیم. مثلا یاری دریافت از راه های زیر برای ایجاد طعم بهتر در برنج قهوه ای، بسیار موثر است:

1- برنج قهوه ای برای پخت، به آب بیشتری نسبت به برنج سفید احتیاج دارد. توجه به همین نکته، می تواند بافت و حس دهانی بهتری هنگام خوردن آن به ما بدهد.

2- برنج قهوه ای به افزودن عطر های مختلف و طبیعی برای بهتر شدن طعم خود احتیاج دارد؛ مثلا می توانیم قبل از دم کردن این برنج، یک تکه چوب دارچین، چند دانه هل یا مقداری پوست پرتقال یا نارنج خشک در میان یا روی آن قرار دهیم.

3- افزودن برگ بو به آب این برنج هم می تواند عطر و طعم آن را متفاوت کند.

4- سرو برنج قهوه ای با مقداری کره، می تواند باعث ایجاد طعمی جذاب گردد.

5- بهتر است برنج قهوه ای را با روغن های معمولی طبخ نکنید و برای طبخ آن از روغن های معطر و طعم داری مانند روغن زیتون یا روغن کنجد بهره ببرید. این روغن ها می توانند عطر مناسبی به برنج بدهند.

6- می توانیم از برنج قهوه ای برای طبخ پلو های مخلوط مانند استامبولی، لوبیاپلو، عدس پلو و باقالی پلو یاری بگیریم تا ذائقه مان کم کم به مصرف آن عادت کند.

7- می توان در روز ها و ماه های ابتدایی استفاده از برنج قهوه ای و تا ذائقه سازی برای مصرف آن، کمی برنج سفید و قهوه ای را با هم مخلوط و به مرور زمان و با کم کردن حجم برنج سفید نسبت به برنج قهوه ای، ذائقه خود را با طعم آن هماهنگ کنیم.

افرادی که توانایی تحمل طعم برنج قهوه ای را ندارند، باید بدانند که طعم، آخرین گزینه قابل توجه در مصرف خوراکی هایی با ارزش تغذیه ای بالاست؛ یعنی نباید این حجم بالا از خواص فراوان برنج قهوه ای را فدای طعم آن کنیم. ضمن اینکه عادت به مصرف برنج قهوه ای می تواند به مرور زمان، ذائقه را با مصرف این ماده غذایی مغذی هماهنگ کند.

منبع: هفته نامه سلامت

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "7 نکته همه درباره برنج قهوه ای" امتیاز دهید

1 کاربر به "7 نکته همه درباره برنج قهوه ای" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 نکته همه درباره برنج قهوه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید